Dagens sjukvård =)

Var in på skrattnet.se och hittade dessa citat från verkliga patientjournaler. Jag känner mig plötsligt helt hemma  inom sjukvården :P

1. Sedan patienten slutade röka har hans lukt kommit tillbaka.

2. Söker på grund av att ha slagit i vänster stortå som nästan helt har lossnat. Personalen får dock ej dra loss den då det gör ont.

3. Har huvudvärk i huvudet.

4.  Har mått relativt bra i gipset.

5. Fick dock besked om att hjärtat var bra, men att hon skulle återkomma om hon blev medvetslös.

6. Patienten har mandolinstor prostata.

7. Detta var de patienter som blev liggande på mitt skrivbord.

8. Smärtan i ryggen kommer när patienten ligger raklång med båda benen på rygg.

9. Patienten går med något sånär levande stöd.

10. Patienten är gravid i 19:e månaden.

11. Ont i vänster växellåda.

12. Patienten har tidigare haft öron men dessa har ramlat bort.

13. Patienten tycker att höger stortå hänger ned något jämfört med de andra fingrarna.

14. Blöder ibland ifrån vänster näsa.

15. Avföringen har samma färg som dörrarna på avdelning 19.

16. Lider av besvedande svära.

17. Ibland mår patienten bättre, ibland sämre. Ibland mår hon inte alls.

18. När hon känner sig trött kan ansiktet vridas åt höger och där stå och smårycka en stund.

19. Tidigare full frisk man.

20. Kräkningarna försvann på eftermiddagen, likaså maken.

Första klass 2 tävlingen

avklarad... Jag dog inte, det var inte livsfarligt och alla var inte JÄTTEmycket bättre än mig. Självförtroende liksom :P Hoppklassen blev vi tyvärr diskade, vilket inte gjorde så mkt då vi slarvade i starten och rev första hindret. Tror jag gjorde en klassisk "börja springa när Liza är i luften" vilket resulterar i att hon försöker springa över hindret och river, bara slarv och nerver från min sida. Sedan vet jag inte vad jag höll på med 8-9 skulle man in mellan hindren, dvs hoppa hindren från samma höll och sen ta hinder 8 igen från baksidan. Min plan var att hinna in mellan hindren, plocka in Liza och göra en snurr typ. Jag kom dock lite efter Liza och bara stannar, vet inte vad jag höll på med som sagt. Det blev tvärstopp, Liza som plötsligt fick hoppa banan själv chansade på att jag tänkte bakombyte, svängde åt fel håll, tog hindret tillbaka igen och blev diskad. Slutet av banan gick riktigt bra sen men fortfarande arg, hade jag bara vart snabbare hade jag kunna kommendera in henne mellan hindren, hon kan ju det! Nej, hjärnsläpp helt enkelt...

Agilityklassen däremot hade mina nerver lugnat ner sig lite, jag upptäckte att alla inte var superproffs. Vi nollade loppet och VANN! Fick vår första klass 2 pinne, tjohoo! Visst, jag kunde ha gasat mkt mer, men vi jobbar vidare på farten!

Nu måste jag springa till tåget

Ciao

Det snöar...

Jag känner för att hoppa från en bro eller nått, orkar verkligen inte mer äckelskit snö. Jag vill ha VÅR NU! Inte mer vinter. Jag känner verkligen för att lägga mig i sängen och sova tills det blir vår igen. Som om inte äckelsnön vore nog har jag så gryyym mensvärk så det är inte klokt, ryggen värker, magen värker, jag känner för att hugga huvudet av nån. Lider verkligen med min stackars pojkvän, tur att han är stabil iaf... men stark varning till samtliga, undvik mig närmaste tiden... nu ska jag dricka mer kaffe och deppa, snyft snyft snyft =(

Snö och vatten

Vill att det ska torka upp ute så man kan få träna NU! Var på klubben i måndags och då låg hela agilityplanen under vatten och snö, resten av planen var bara lera, inte kul.. Nästa helg är det dags för vår första klass 2 tävling, nervöst, fast ska nog inte forvänta mig för mkt. Målet är att GASA och ta oss runt, vilket inte är det lättaste.. får se hur det går... Fyller även är nästa lördag, Hurra för mig :P planen är att ut och festa på fredagen, pratade med Sandra och det lät som hon ville haka på, kul ,har inte setts på uberlänge =(  Ska höra med lite mer folk om nån vill hänga med. Men som Roy säger, de flesta svenskar måste man boka möte med år i förväg om de ska hänga med. Sen finns det ju såna underbara människor som Hanna och Sandra som man bara kan ringa =)

Annars kämpar jag på med anatomikursen. Det är inte så svårt egentligen, bara så enormt mkt man ska kunna... suck och suck.

Nu ska jag ut och springa en stund, ladda inför vårruset som min kära mor lurat med mig på, tjohoo!

April

Det går ju så grymt fort, snart är det väl valborg och sen blir det tentor och sommar. Hua man börjar bli gammal. Idag har jag gjort det igen.. kom hem och dog på soffan, jag fattar inte, har varit så trött den här veckan, vädret kanske iof? Just nu håller vi på med anatomi och fysiologi kursen i skolan, den ÄR jobbig men det är väl bara att sega sig igenom.

Ikväll blir det lugnt här hemma, typ dricka vin och umgås med boyfrienden. MEN imorrn blir det gasque! Har tyvärr missat att köpa biljett till middagen så dyker upp på släppet istället, men det blir nog kul iaf, tjohoo. Behöver parta lite nu :P


Tillbaka till vardagen

Så här efter påsk, känns kul att komma igång med pluggandet igen. Hur skumt det än må låta, jag trivs verkligen med utbildningen. Påsken har varit helt underbar, kanske inte så mkt just pga av att det varit påsk, utan mera för att jag och Roy firade 1-års dag. Åkte på kryssning med galaxy. Det var helt amazing. Så härligt och kände mig så lycklig och avslappnad. Vi spenderade mkt tid med att bara vandra runt på båten, ta en drink och bara prata. Det var nog den bästa helgen på mkt mkt länge. Jag älskar dig Roy!

På påskdagen var vi på konst på väg med familjen. Det var kul, kanske mest att umgås med familjen dock, är inte så konstintresserad, men helt okej dag. På kvällen åt vi påskmiddag i fors och sen tog jag, Roy och Alec bussen hem hit och hade singstar/ ölspelskväll. Insett att det kanske vore smart att skaffa alkolås på mobilen, skämde ut mig lite smått så där som jag brukar göra ;) Helt normalt..

Nu blir det snabbstädning av katastrofområde (dvs lägenheten), promenad och plugg.

Ciao


more waiting, tralalalala trååååk

vänta vänta vänta vänta vänta vänta, VAAR är folket? Inte här, inte där....  dränka sina sorger i vin? Frestande...

Tvättar och grejar

Började inte dagen på bästa sätt måste ju påstås, vaknade 5.00 av att viss person ringer och väcker mig, eller nja, var redan vaken, Roy skulle till jobbet men ändå.. Vet inte varför men svarade iaf och försökte på ett snällt sätt tala om för viss person att det är oartigt (och rätt konstigt) att ringa folk man inte träffat på över 1 år mitt i natten, eller ja, 5 på morron.  Viss person, som nog var rätt full, verkade inte fatta detta?  Han gav trots allt upp till slut. Roy däremot blev inte glad över samtalet (lite smått skitförbannad) vilket iof kan vara förståligt... Hujoj vilken morgon.
Vid 9 sen kom mamma och hämtade mig, skjutsade ut mig till fors så jag kunde låna deras tvättmaskin. Måste få ordning på lite kläder till kryssningen imorrn, wohooo!  Nu sitter man här och väntar på att maskinen ska bli klar så jag kan stoppa in mera tvätt, partiii! Annars vet jag inte vad jag ska hitt på idag, skulle behöva motionera skruttpluttan lite, hon e så uttråkad så det är inte sant, men vågar inte ifall jag skulle bli sjuk igen tills imorrn. Hm, knepigt... Fortsätter väl lyssna på lite music och kika på ansiktsboken (låter inte lika coolt på svenska av nån andledning?)

tjotjo

RSS 2.0