Promenad runt uppsala i solskenet!

Iadg tog jag och vovvarna tåget in till uppsala för lite promenad och socialträning. Hade tänkt att Toxie skulle  få kika på bilar, bussar, tåg, människor, cyklister och allt annat som flänger runt uppsala, men när vi kom dit visade de sig att det var Liza jag fick lägga fokus på :S Hon var helknäpp, drog i kopplet, skulle valla änder och for runt som en tok, inte lyssnade hon för fem öre heller, totalt döv blev hon och kändes som att prata men en väg...  Fick ordning på vilddjuret efter ett tag men uscha vad irriterad jag var där en stund. Vi lyckades hur som helst samla ihop oss och gå en promenad runt stan, var jättehärligt. Stannade på stora torget en stund och körde lydnad och det gick kanon, både stanna kvar, ligg och kontaktträningen (gäller mest Toxie då, på den punkten är Liza alltid jätteduktig).

Men vet inte vad det är med min vovve modell större just nu, hon skiter totalt i allt jag säger och är allmänt knepig. Kan ju vara att flocken har ändrats alt. att vi inte har tränat ordentligt på länge (antagligen det alternativet...) men hoppas hon går tillbaka till sitt vanliga jag när vi drar igång med träningen igen :/

Våren är här <3

Det är så underbart ute så man får rysningar. Det är nu man önskar att man bodde i en villa med altan så man kunde sitta ute i solen och dricka kaffe. Hundarna och jag har iaf varit på promenad runt Tierp idag, vi tränade hundmöten (mest för Liza då som fortfarande tycker vissa hundar är skitäckliga), bilmöten (för Toxie som pendlar mellan att vara rädd för dem och vilja jaga... ingen av alternativen är nåt matte tycker är speciellt bra). Vi gick även förbi ridskolan så Toxie skulle få titta på dessa underliga jättedjur som kallas hästar, men de stod och sov allihopa så Toxie tyckte det var mkt roligare att hoppa i snön och titta på stallkatten :P pluttan. På lydnadssidan håller Toxie just nu på att lära sig sitt/stanna kvar-kom hit vilket går jättebra, ändå som strular ibland är att hon reser sig när jag säger "bra" och ska gå fram och belöna, så man får vänta med beröm tills man är tillbaka hos henne. Läggande har vi också tränat lite och hon börjar fatta principen nu =) Det går framåt!

Snart ska vi börja åka ned till klubben och träna också, ska bli skitkul!

Vårpromenad i kohagen ute i Fors

Idag tog vi bussen ut till Fors, vilket tog en jäkla tid eftersom bussen var typ 30 min försenad... hm.. Hundarna var jätteduktiga, Toxie pep lite på bussen (vilket inte blev bättre av att busschaffören var stressad och körde som en idiot..) men annars var det inga problem. Var helt underbart ute idag och vi gick på skaren ute i kohagen och njöt av solen. Hundarna fick springa lösa och var helt tokiga, hade nog vårkänslor de också =)

Lite bilder från dagen



Update in puppyland


Toxie växer så det knakar, shit vad tiden går fort, snart haft henne i 2 veckor. Om 2 veckor till kan hon börja följa med till klubben, ska bli kul att få lite fokus på all denna ENERGI :P Herregud, hon är helt galen och antagligen mer i luften än på marken. Liza och Toxie går jättebra ihop nu, vet inte om Lizan fått nån hormonknäpp för Toxie får göra precis som hon vill med henne, bita öronen, hoppa på henne, sno grejer... underligt... inte alls likt min vovva <3 Till och med pojkvännen har börjat acceptera valpis och faktiskt börjat kalla henne Toxie istället för "the puppy" eller "it"... Duktig pojke ;) Igår var vi på promenad i Tierp. Toxie tycker fortfarande bilar är lite äckligt, men inte alls lika som förut, hon till och med tänkte jaga efter en vid ett tillfälle, lyckades bryta det rätt fort dock...  men sånt beteende vill vi INTE ha... farligt. Det är en jättebra egenskap hos Toxie, det är lätt att bryta beteende och få hennes uppmärksamhet.

Idag på morgonpromenaden mötte vi grannarna med 3 st små vovvar, typ sällskapsvovvar med mkt hår..
Toxie tyckte de var skitläskiga, speciellt när de desutom skällde men efter att vi stått och pratat med grannarna en stund lugnade hon ned sig och vågade komma fram,  inte hälsa men ändå sitta med bakom mitt ben =) Vi har även varit ut och belöningstränat på parkeringen här utanför.. inga problem, hon kunde träna sitt/stanna med godis och busa med leksak fast det var både folk och bilar runt omkring! Jättebra början.

Idag ska vi åka buss hem till föräldrarna i fors så vovvarna kan få springa lös ute på åkrarna, det är det värsta med att bo i centrum, finns inte så många ställen där hundarna kan få rusa av sig inom "valpvänligt" avstånd. Med Liza kan man ju bara gå upp i skogen, men är ju en 30 min promenad dit, och det orkar ju inte bebis.

Vad händer förutom hundarna då kanske ni undrar... inte mkt :P Försöker skriva PM om kyla/svalka vid cytostatika illamående, vilket inte är det lättaste eftersom det inte finns några vetenskapliga artiklar alls typ. hmm... I april ska man ut på VFU sen, ska vara på MAVA (så undvik att bli akut sjuk under de veckorna om du inte vill tvingas stå ut med mig). Nu känns det som det blev ett jättelångt inlägg, grattis om du orkat läsa allt :P

Ciao


Träning och stolt matte

Det går jättebra med hundarna och jag e så glad =) Mkt bättre än jag trodde!

Idag har Toxie fått klorna klippta och det gick helt okey, hon tyckte nog det var jobbigare att bli fasthållen och tvungen att ligga still än själva kloklippandet, men efter lite debatt gav hon med sig och alla klorna är nu nyklippta och fina. På em hade vi ett kort pass med lite "lydnadsträning", tränade sitt, nej-varsegod och kom hit, gick jättebra, jag längtar till vi kan börja träna ordentligt! Annars har det varit en lugn dag, jobbat på mitt PM hela dagen, skriver om illamående vid cytostatikabehandling, intressant, men vill ha reviewer som tar upp kyla/svalka som omvårdnadsåtgärd, och det var ju inte det lättaste att hitta... kämpar på... Ikväll är det ridning och sen middag hemma hos föräldrarna, inte helt fel sätt att tillbringa en fredag.

Båda vovvarna hemma

Och det verkar gå bra. Ute är det inga problem, men inne tycker Liza att Toxie är lite odräglig och jobbig, vilket hon iof kan ha rätt i... Som tur är verkar hon förstå att valpis är liten och även om hon visar gaddarna och nafsar efter henne verkar hon inte vilja bita ordentligt. Är så himla lättad, var lite orolig att Lizan skulle gå på valpis som hon gör med andra hundar som hon tycker av någon andledning inte uppför sig, med fullfart och ge dem ett nyp. Själv är man så trött efter all stress i helgen så jag ser stjärnor, och då har man ändå bara fått en valp, vill inte tänka hur det är att få en riktig bebis :P Ska försöka hinna plugga idag iaf, PVK, endokrinologi och PM skrivande, hej och hå.


Toxie

Så var äntligen nyförvärvet hemma =) Toxie, som hon kommer kallas, heter egentligen Yin i stamtavlan. Jag hade tänkt kalla henne Toxic, men det blev för jobbigt att ropa, så nu blir det Toxie, vilket verkar passa henne jättebra. Hon verkar vara en jättehärlig valp, lite gnällig och med egna åsikter när saker inte går som hon vill men lugn, social och med riktigt härlig attityd. Både resan hem igår och natten har gått helt okey. Jag hade naivt nog gjort i ordning en valphage i köket och tänkte att Toxie kunde sova där, men det var inte populärt. Hon protesterade högljutt och husses hjärta smälte, så valphage flyttades snabbt in i rummet och placerades bredvid sängen så jag kunde stoppa ned handen till henne när hon blev orolig. Det funkade riktigt bra och hon sov nästan hela natten, vaknade en gång vid 3-4 och grymtade lite bara. Ikväll ska vi träffa storasyster Liza för första gången, jag håller alla tummar och tår för att det ska gå bra. Liza är ju en väldigt bestämd och grinig madam som gärna vill hålla andra vovvar på sin plats, men jag hoppas hon ska förstå att det är en valp och åtminstonde inte ta i så hårt.. Ja, vi får se, bo ihop måste de ju göra så det är bara för madamen att vänja sig vid snorungen :P

Bild på underverket

Det här med hundraser...

Imorrn får jag kanske hem min andra border collie då, känns helt underbart men lite nervöst så klart. Hela den här veckan har det varit i princip bara hundar som gäller, och jag har funderat mkt över hur det var innan jag skaffade Liza, och beslutet att det nog var border collien som var min ras trots allt. Jag var väldigt tveksam när jag skulle skaffa min första egna hund.  Jag visste vad jag ville ha: en arbetsvillig, lättmotiverad hund med mkt fart och arbetslust som orkade med mig som träningsnarkoman och tävlingstok. Border collien var ju en dröm som jag varit förälskad sen jag var liten, enda sedan jag såg Babe (ni vet, vallgrisen) som liten och tyckte vallhundarna i filmen var så häftiga, sen när man kommer ut på agilitybanorna blir man ju inte mindre kär :P Trots detta så fick alla skräckhistorier och andras åsikter mig att tveka lite. "Man kan ju inte ha en vallhund om man inte har gård och fårfarm, då blir de nervösa, biljagande, hundtuggande, släktingbitande, husförstörande monster... och sen skaffar ju alla som vill bli vinna BC, det är ju fusk, då behöver man inte träna längre, man bara vinner ändå". Det var ungefär det jag hade i huvudet... jag funderade på många andra raser, Berger de pyrenees, malle, dalmatiner och flera andra. Men jag ville nog innerst inne egentligen ha en border collie, så när jag hittade en annons på blocket om en border collie tik som sökte fodervärd var jag inte svårövertalad. Nu var väl inte Liza precis vad jag hade sett framför mig när jag tänkte bc, fet och lite slö som hon var, men jag kände på än gång att detta var rätt ras för mig, och jag har inte ängrat mig en sekund efter det, så här nästan 4 år senare :P Så nu ser jag fram emot border collie nr 2<3

Border collie = arbetande hundar =)

Lånar denna länken från Anna Muller, roligaste på länge :P

 


RSS 2.0